Daytrading – Dag 11

 Under Börs, Börsen, Pengar, Trading, Trejding

Det finns en hel del myter om vägen till monetär rikedom. Först kan jag väl poängtera att inget kommer att göra dig lyckligare än att ha hälsan i behåll och din familj. Bara så vi inte hamnar i en Exit-mentalitet (för er som inte sett denna norsk-svenska pärla på SVT, gör det nu).

Du behöver inte bli VD för ett gasellföretag för att göra dina första miljoner. Du behöver inte ens bli känd. Då handlar det ofta om andra drivkrafter som inte alltid är förenliga med att kunna hantera pengar. Du behöver heller inte gambla bort alla dina framtida möjligheter till rikedom, för att bevisa att du är “worth a damn”.

Det enda du behöver är att vara en helt vanlig person, som bygger sunda rutiner och som varje dag producerar nåt av samma sort. Principer, strategier och disciplin (din karaktär) bygger. Allt annat, det som är  oordnat, är per definition kaos. Du vill skapa något som sticker ut ur kaos. Din disciplin, dina strategier och dina principer gör att det du gör sticker ut ur kaoset.

Därefter behöver du hitta nåt, vad som helst, som kan generera värde. Antingen för andra (en målpublik) eller dig själv direkt i form av pengar. Värdet du tillför andra går med hjälp av karaktären vi nämnde innan att konvertera till pengar. Om du vill vara mer oberoende kan du annars använda pengar direkt för att skapa mer pengar.

Det senare gör du på börsen. Beroende på värdepapper och instrument kan du starta med alltifrån 2 000 kronor för att göra 650 000 kronor på ett år, till 50 000 kronor för att börja göra 20 000 kronor i månaden redan efter tre månader.

Den som säger att det låter för bra för att vara sant har sannolikt inte ens vågat testa, eller testat och misslyckats på grund av bristande karaktär.

Resultat: 4330 kronor.

Tillgång: Index.

Exponering: 2,5 timmar.

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka