”Då”-språkare, då, då, då

 Under Åsikt, Språk, Urspårat

Få saker stör mig så mycket som ”då”-språk(are). Ni vet, när ”då” skjuts in i ständig brist på andra subjunktioner. Alltså inte när det används som adverb eller ens temporal konjunktion.

Hur låter det i era huvuden egentligen?

– Blablabla, då jag ville att…

– Då det kom…blablabla…, då det var…

Då, då, då…

Det finns rätt många ”då”-språkare där ute. Värst är journalister och mensaner, båda hör till kategorier som borde veta bättre. Jag är långt från bäst på att skriva, men helvete – till och med jag stör mig på alla ”då”:n och måste det ha gått långt. Varför är det ingen annan som reagerar på ”då”-missbruket!?

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka