Bästa hemlagade pizzan hittills!!

 Under Okategoriserade

Efter mycket experimenterande med att laga hemgjord pizza har jag nu landat ett resultat jag är sjukt nöjd med. Och eftersom vi inte lever på 50-talet längre då bra recept gick i arv eller följde med i graven, så ska jag så snällt dela denna värdefulla hemlighet med er.

Använder Roberta’s Pizza Dough Recipes men byter ut mjölet till Manitoba Cream. Degen får massa luftbubblor och blir superkrispig. Använder en pizzatorrjäst jag funnit i Norge men det fungerar säkert utmärkt med vanlig.

http://cooking.nytimes.com/recipes/1016230-robertas-pizza-dough

I videon får man även goda tips hur den ska bakas ut. Faktiskt så lärde jag mig rätt fort att snurra degen på knogarna och med fingrarna. Det tack vare att degen blir så stark och elastisk.

Har man tålamod att låta den vila i 48 timmar istället för 24 så blir resultatet extra bra. Händer att jag slänger i nån sked med surdeg men då kan man behöva ha i lite extra mjöl. Receptet är baserat på två pizzor men eftersom min pizzasten inte är så stor som Robertas pizzaugn så lagar jag tre stycken mindre.

Tomatsåsen gör jag superenkelt. Krossade tomater som jag hivar i en sil i ca 15 min. Det blir faktiskt rätt så mycket vätska som kommer ut och vi vill ju inte ha saggiga pizzor. Brukar blanda i oregano, salt, peppar, nypa socker, vitlök och olivolja men man kan pimpa den som man vill.

Ost är viktigt men faktiskt ska man vara något sparsam med den. Brukar använda Parmensan men sist hade jag pizzaost på påse och det fungerade finfint. Hårdost kan släppa en del fett så att blada den med mozzarella ger bästa resultat.

Sen är det fritt fram att toppa med det man tycker är gott. Men kom ihåg att less is more. Sist körde jag hemlagad pancetta och toppade den med ruccola från trädgården. Detta sköljdes ned med en hembryggd öl. Suck, beklagar att jag är sån matnörd…

Och till sist, det viktigaste…pizzan ska grillas! Och på pizzasten. Det gäller att få upp så hög värme som möjligt och det bör vara lock på grillen. Jag använder gasgrill och det fungerar utmärkt. Det går ganska fort, ca 5–7 min.

Sen är det bara att njuta. Och jag lovar, Pizzeria Tropicana ser er inte på en lång stund efter ni provat detta.

Pizzadeg       Pizza       index

 

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka