Sverigedemokraternas trollfabrik

 Under Åsikt, Perspektiv, Politik, Vardagsbetraktelser

Det märks att svenskar har svårt att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det går att göra rätt och fel samtidigt. Det gör inte båda till rätt eller båda till fel.

Får politiker och partier använda satir i sin kommunikation? Ja. Det är däremot god sed att använda politisk satir mot just politiska meningsmotståndare (främst företrädare av politik) inte etniska grupper ur befolkningen.

Bör det göras från dolda konton? Nej. Såklart att partier ska stå för vad de uttrycker och vara tydliga med vem avsändaren är. Offentlighetsprincipen är och ska vara starkare än ”vi har haft konton som blivit nedstängda”.

Ska vi ha ID-kontroll vid registrering av konton på sociala medier? Det beror på. Exempelvis hur väl punkten ovan följs. Det kan styras till partier, tjänstepersoner i offentlig sektor och politiker (skattefinansierad verksamhet).

Bara för att politiker och partier använder satir betyder det inte att det är ok att göra det från dolda konton, d.v.s. det ger SD ett rätt och ett fel. Så, lättfixat. Att använda satir mot specifika etniska grupper ur befolkningen bör även betraktas som hets. Det är inte heller bara satir att hota om repressalier och hur man kommer att gå till attack mot enskilda individer.

”Vi är aggressiva när det kommer till att slå tillbaks mot folk som jävlas med oss. [Otydligt] rättsligt men även när det kommer till att svartmåla folk på internet. [Otydligt] sitter det där gänget och ser till att det finns all information i världen om personen” – Joakim Wallerstein (Kalla Fakta, 2024)

End of discussion.

 

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka