Kort om bloggen

På IQ-bloggen kan du ta del av vardagsbetraktelser och annat med en “intelligent profil”. Våra skribenter har en uppmätt IQ på 131 eller mer (sd 15) på minst ett övervakat och standardiserat intelligenstest, rättat av legitimerad psykolog. Läs mer om våra uppskattade skribenter nedan.

Vill du vara med att bygga Sveriges snabbast växande bloggplattform och samtidigt göra världen lite smartare? Sök som influencer genom att mejla info@iqbloggen.se, så tar vi det därifrån. Vi diskriminerar inte uppåt i nivå eller efter intresse. Brinner du för mode, fest, hälsokost, business, hästridning, träning? Kul! Här finns plats för alla ämnen och personligheter. Just nu söker vi särskilt influencers på Instagram.

Har du någon fråga som du skulle önska att våra skribenter ger svar på? Mejla till info@iqbloggen.se.

Tradeking

Ett nyårslöfte 2020 är att snitta mer än 4500 kronor om dagen. Tuff uppgift, följ min resa.

IQ: 160+

Intressen: Trading, börsen, investment, IQ-pussel, astronomi, psykologi.

Moriarty

Inte lika ondskefull IRL som i Sherlock, kanske till och med världens snällaste INTJ, men minst lika briljant. Ett organisatoriskt fenomen.

IQ: 160+

Intressen: Icke-triviala pussel, människor, talangutveckling.

RK

Fullblodsnörd inom nästan vad som helst. RK är inte bang för att grotta ner sig i alla tänkbara och specifika ämnen. Getting his mental hands dirty.

IQ: 135+

Intressen: Politik, språk, filosofi och spel.

Broström

Ingenting är omöjligt! Det vet vi eftersom Broström gör minst en omöjlig sak om dagen. Bara sådär, för att hålla kropp och sinne i trim.

IQ: 135+

Intressen: Fitness, Golf, Matematik, Fysik.

Imaginary Castles

Deprimerad optimist, introvert nätverkare, matematisk musiker, fritidsforskare och semantiksnille. Skapar låtsasvärldar och verkliggör dem i text och musik.

IQ: 136+

Intressen: Musik, matematik, fysik, alla andra vetenskaper, alla andra konstformer.

Ellison

Tror på att ha kul, äta gott, leva sunt, uppleva och göra utvecklande saker tillsammans – smått som stort. Får gärna inrymmas i vardagen.

IQ: 145+

Intressen: Gastronomi, psykologi, trading, hälsa, vardagsäventyr.

Neil

Drivs av en vilja att förstå. Grundligt. Universum, människor, livet. Hur hänger allt ihop på riktigt? Stark intuition för det logiska och rationella.

IQ: 146

Intressen: Psykologi, skepticism, boxning.

Ms M

Vänder och vrider på saker tio varv efter att alla andra har lämnat rummet och gått hem. Åsiktsfull som få och räds inte att säga sitt.

IQ: 131

Intressen: Mänskligt beteende, filosofi, språk, vardagspsykologi.

Japurnica

Nyfikna människor är lyckligare och lever längre säger experterna. Japurnica gick på äventyr och sprang redan vid sju månaders ålder. Har fortfarande inte saktat ned på tempot.

IQ: 135+

Intressen: Intressanta människor, skratta, öl, dokumentärer.

Studio Star

Lever med ett kakofoniskt dån av tankar och åsikter, men “även en trasig klocka går rätt två gånger om dagen”. Mensa-medlemskapet har definitivt gått SS åt huvudet. Har redan börjat skriva om sig själv i tredje person.

IQ: 135+

Intressen: Musik, filosofi, sport, humor och anti-humor.

Lars Johansson

Intresserad av människor. Tror att allt kan bli bättre. Har ett starkt behov av att förstå. Älskar att diskutera och fundera. Njuter av att leva.

IQ: 131

Intressen: Sociala relationer, samhällen, filosofi, religioner och idrott.

Binärtrollkarl

Skärpa är att aldrig ta någon uppgift för 100 % sann. Visdom är att koncentrera sin skepsis där den kan bära mest frukt.

IQ: 135+ (FRT-A)

Intressen: Medie- och samhällsfrågor, matematik och datalogi, populärkultur, rättvisefrågor.

Henom

En på miljonen, kan övertyga vem som helst om vad som helst. Henom vet ingen riktigt vem det är. Förrän Henom själv vill. Kanske lika bra.

IQ: 171

Intressen: Allt som går att få tag på (gärna musik). Att förutspå framtiden.

gunnarrehlin

Småbarnsfarsa och konsult. Skolad arkitekt och ninja. Dalmas i Stockholm. Han är inte helt klar på vad han ska bli när han blir stor.

IQ: 135+

Intressen: Helgfyllor, metaetik, småbarn, adrenalinkickar och personlig utveckling.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search