Ny skribent: Välkommen Moriarty!

 Under Okategoriserade

IQ-bloggen har nöjet att presentera nytillskottet Moriarty.

– Välkommen till IQ-bloggen Moriarty. Hur kommer det sig att du valde det namnet?

– Sherlock är en favoritserie, där Andrew Scott spelar karaktären Moriarty – Sherlock Holmes nemesis. Moriarty och jag delar personlighetstypen INTJ, så där finns väl en likhet. Sedan fastnade jag väldigt mycket för Scotts gestaltning av Moriarty i serien – helt oustanding. Blev inspirerad.

– Du har presterat 160+ i IQ. Det finns de som hävdar att IQ endast är siffror på ett papper, vad tycker du?

– Många vill göra sin tolkning av saker till sanningen för alla. Få gör det riktigt bra och med övertygelse. Det gäller även IQ-begreppet. IQ tror jag som bäst ger en indikation på förmåga. Olika tester kan ge indikationer på olika förmågor, det gäller även för IQ-tester. Små människor vill gärna förminska andra och de som vill bli störst tenderar att blåsa upp saker. Resten låter jag vara osagt.

– Varför valde du att bli skribent på IQ-bloggen?

– Jag tycker att det här verkar vara en kul grej och jag känner ingen press att behöva skriva hela tiden som om jag skulle driva en egen blogg. Vissa tror jag behöver ställa väldigt många frågor innan de kommer till skott att göra saker med andra. Jag gillar att vara med, korrigera längs med vägen och se till så att saker händer om jag hittar något intressant. För mig är det det som är att göra resan tillsammans. Här kan jag bidra med högt och lågt känns det som.

– Vad gör en så intelligent person som du till vardags?

– Professionellt arbetar jag med organisationsutveckling inom en internationell koncern. Det är ett stimulerande arbete, människor överlag är både orsaken till och lösningen på komplexa problem. Så mycket av mitt arbete handlar om att skapa strukturer inom vilka organisationen kan växa hållbart – med stort fokus på människor.

– Nämn en oväntad talang som du har.

– Haha. Ja, jag har faktiskt en. Jag är 40+ men kan gå ned både i spagat och split. Många skulle nog inte kunna gissa (än mindre föreställa sig) det, så hör nu gott folk: döm inte boken efter omslaget!

– Hur kommer man i kontakt med dig?

– Visst är det väl så att alla frågor till mig går att skicka till info@iqbloggen.se tillsvidare? Kan inte lova att jag hinner ge svar till alla som skriver om det blir mycket, men ange ”Moriarty” i ämnesraden, så lovar jag att åtminstone läsa de mejl som är ämnade till mig. Har vanligtvis rätt mycket jobb, så jag tror att det blir lättast så.

– Slutligen, stort tack för att du ville ställa upp på några frågor. Kul att ha dig ombord!

För de som vill göra ett personlighetstest tipsar Moriarty om https://www.16personalities.com.

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka