Jul i kluriga familjen

 Under Okategoriserade

Så här års börjar det gå mot årsbokslut på jobbet samtidigt som kalendern fylls av luciatåg, glöggträffar och terminsavslutningar på allsköns aktiviteter. Utöver det har jag några inlämningar att klara av på de två universitetskurser jag läser. Jag kommer inte att hinna ha tråkigt innan nyår, förmodligen inte efter heller!

Jag är väldigt förtjust i att ge bort böcker och spel i julklapp. Mina barn får alltid ett antal böcker i present till jul, födelsedagar och liknande. Oftast brukar jag ge dem exakt de böcker de vill ha, men på engelska. Det behövs en extra läsutmaning och då är det ypperligt att öka svårighetsgraden genom att välja ett annat språk. Enda problemet är att de börjar hålla samma lästakt som mig, vilket gör att böckerna inte räcker så länge trots att de är på engelska och därmed lite svårare. Ett av barnen studsade in i sovrummet lördagmorgonen vi skulle åka på sportlov och meddelade att den bok jag köpt till henom att läsa på vintersemestern var slut och att hen behövde en ny. Hen fick boken på torsdagkvällen och jag hade nog räknat med att den skulle räcka åtminstone halva veckan. Men icke! Det fick bli ett besök på Akademibokhandeln på vägen till fjällen och ett spontaninköp av del 2 och 3 i samma serie. Det räckte nästan hela sportlovet. Nästan.

Spel är också vanligt förekommande  bland julklapparna. Gärna brädspel av något slag. Senaste förvärvet är ”Carcassonne” som lyckats sysselsätta hela familjen många kvällar. Även ”Ticket to ride” är uppskattat och spelas om och om igen.

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka