Jul, jul, strålande jul!

 Under Okategoriserade

Så här dan-före-dopparedan har jag dels packat in de sista julklapparna, panikshoppat mer senap och skickat in de sista inlämningsuppgifterna på universitetskurserna jag läser. Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön och avkopplande jul!

En fråga från min man igår när vi åt middag fick mig att börja fundera runt hur min hjärna egentligen fungerar. Han undrade vad senap var för något egentligen och någonstans i hjärnans vindlingar kunde jag plocka fram informationen att senap tillhör de korsblommiga växterna. Fråga mig inte hur jag visste det, informationen bara fanns där! Jag funderar dock rätt mycket på varför (och hur) min hjärna lägger så mycket på minnet. T ex har den memorerat nyckelnumret till min gamla Crescent-racer från 1982. Fantastiskt användbart, särskilt som jag sålde den för över tio år sedan. Men om någon undrar så är det 213637.

I min hjärna ryms också information om att det är löss som är huvudbeståndsdel i röd färg i läppstift samt att det var grönsaken purjolök, nedstucken i huvudboningarna, som visade skillnad på de stridande styrkorna under ett slag mellan Wales och de anglosaxiska styrkorna för väldigt längesedan. Det finns nog en anledning till att större delen av bekantskapskretsen vägrar att spela Trivial Pursuit så länge jag är med i något av lagen …


Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka