Signerat Sofie, en presentation

 Under Begåvning, Iqbloggen.se, Jobb

Vem är den stereotypa högintelligenta personen? Kanske en man i äldre medelåldern som är ingenjör, forskar om svarta hål, programmerar robotar eller intresserar sig för raketkirurgi. En introvert ensamvarg som pliktskyldigt rör sig i societetskretsar och dricker champagne fast han egentligen avskyr när kolsyran sticks på tungan och inte har det minst intresse av att kommentera förekomsten av eller avsaknaden av millimeter nederbörd med varken okända eller kända bekantskaper. En lite udda filur, missförstådd av sin omgivning men framgångsrik inom sitt område. Jag är den personens motsats.

Hej! Jag heter Sofie och är ny skribent här på iqbloggen. Till vardags är jag gymnasielärare i svenska och religionskunskap med ett särskilt intresse för specialpedagogik – ju mer utmaningar och anpassningar, desto roligare är mitt jobb! Jag älskar läraryrket, nej, inte för sommarlovet, utan för att det ger mig stor frihet att vara kreativ och samtidigt stor intellektuell utmaning. Jag måste, förutom att följa skollagen, läro- och kursplaner, förhålla mig till forskning inom lingvistik, litteraturhistoria, teologi, utbildningsvetenskap, sociologi och psykologi. Allt för att kunna möta alla elevers individuella behov genom mina ämnen. I love it! Jag läser inte lika snabbt som Johanna, men jag läser och lyssnar mycket på böcker, både i jobbet och privat, även om jag blivit väldigt kräsen på den fronten. Livet är alldeles för kort för att läsa dåliga böcker, så tipsa mig gärna om bra karaktärsdrivna romaner!

Hur som helst: just nu är jag föräldraledig med lilla E som är tre månader gammal. Hon har två äldre bröder som är tre och fem år varav den äldsta har ADHD. Fullt ös med andra ord! De två tidigare föräldraledigheterna studerade jag på heltid och lärde mig teckenspråk för att äldstesonen hade en språkstörning, men den här gången, kanske sista gången, är jag däremot bara* hemma och pillar navelludd. Nej, skojar bara, jag har ca en miljon hobbys. Jag målar akvarell (@signeratsofie på instagram), spelar gitarr, piano, ukulele, blockflöjt, munspel och sjunger i duschen. Alltså jag sjunger i duschen – spelar inte instrument där. Det vore ointelligent. I mitt liv måste det helt enkelt hända mycket, annars riskerar jag att bli bored out. Det svåra är att balansera mina behov av fart och fläkt och barnens behov av lugn och ro, så det är nog tur att vi är lite hyperaktiva allihop ändå. Hehe. 

Så vem är den typiska högintelligenta eller särbegåvade personen? Svaret på det är troligen att vi är som alla andra är mest, fast lite annorlunda ändå. 

 

/Sofie

 

*och eftersom jag är jättejättedålig på att bara vara hemma har jag sökt en distanskurs i specialpedagogik till våren.

Läs Även

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka