Hjärnorgasm

 Under Hjärngympa, Logik, Utmaningar

AHA-upplevelser är bland det bästa som jag vet. För att lyckas få AHA-upplevelser krävs utmaningar, saker som kanske under en tidsperiod till och med är så svåra att man inte klarar av dem. Det är ungefär som med att bygga muskler och styrka: för att få större muskler och bli starkare maxar man vikten. Genom att lägga på för mycket vikt anpassar sig kroppen och en ökning i styrka och massa får effekt. På liknande sätt, för att hjärnan ska utvecklas, behövs mental motion av varierande svårighetsgrad – även upp.

Men det gäller förstås att inte göra det för avancerat heller. En alltför överansträngd kropp är bra varken mentalt eller fysiskt. Så jag köpte några ”lösa vikter” för lite hjärngympa (som det så passande heter). Här är mina senaste intellektuella workouts, även om det är gamla bekanta:

Cute little siamese twins

iqbloggen.se

Mother of cute little siamese twins

iqbloggen.se

A minor challenge

iqbloggen.se

Sweet daddy D!

iqbloggen.se 

Klassikern

iqbloggen.se

Kom ihåg: Onödigt att känna tvång. Gör saker för att du ser ett värde i det, kanske för att det är kul, utvecklande eller intressant, alltså för att du själv vill helt enkelt.

Påtvingad hjärngympa: ”You have no responsibility to live up to what other people think you ought to accomplish. I have no responsibility to be like they expect me to be: it’s their mistake, not my failing.” – Richard Feynman, Nobelpristagare i fysik

Hjärngympa, fritt val: @@@@@

Läs Även
Showing 1 comments
  • Suzz
    Svara

    Härligt att läsa att inte alla mensaner skriver så krystat. Själv blev jag nästan mensan, nästan, på gränsen ja. även om jag skriver så ytligt som jag gör på min blogg, men hey, de lockar ju läsare;)

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka