Jämställdhetsfrågan Kring Lön

 Under Åsikt, Frågor, Samhällsvetenskap

IQ-bloggens läsare är duktiga problemlösare. På förfrågan från följare skjuter vi ut frågor och utmaningar som berör mer än pussel, knep och knåp – frågeställningar som diskuteras även i stängda IQ-sällskap.

Nu undrar vi: Borde kvinnliga spelare i högsta ligan i damfotboll och manliga spelare i högsta ligan i herrfotboll ha samma lön? Argumentera för ditt svar.

 

Läs Även
Showing 2 comments
  • Daniel
    Svara

    Jag tror det är svårt att diskutera en sådan fråga utan att personens eventuella begåvning dränks helt i dennes ideologiska värderingar och rabblande av urgamla argument som alla personer med det minsta intresse för sin omvärld hört många gånger förut. Skulle man verkligen få höra något nytt och spännande i en liknande fråga om man tjuvlyssnade på ett sällskap extremt begåvade människor som diskuterar frågan än ett sällskap mindre begåvade (till exempel våra politiker)?

  • Jonas
    Svara

    Bör och borde, det är ju vi i befolkningen som indirekt bestämmer utövares lön. Borde jag ha miljoner i lön när jag dansar hula hula ute på min gräsmatta? Ptja, om tillräckligt många är villiga att betala för att kolla på mig så är det rimligt att jag också tjänar bra. Men så länge jag inte drar tillräckligt med åskådare så är det inte rättvist av mig att kräva skattebetalare på pengar, eller någon annan heller för den delen. Hur rättvist är det att Pelle ska betala min lön så att Frank kan ha råd att kolla på min hula hula-dans?

Kommentera

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Skriv och tryck Enter för att söka